Sus

The Cat Empire / 31 iulie / Arenele Romane Despre:

The Cat Empire a luat fiinta in Australia, in anul 1999, fiind formata in prezent din Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompeta si vocal), Will Hull-Brown (tobe) si Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie). Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului si consumerismului, intoleranta si razboi si, totodata, promovarea diversitatii culturale si a unei vieti simple, lipsite de griji. Dupa o serie de aparitii in cadrul unor festivaluri celebre, cum ar fi Melbourne Festival si Edinburgh Festival, australienii au debutat in 2001, cu albumul “The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, “Two Shoes” (2005), a intrat direct pe pozitia 1 in clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix “nemaipomenit si istet” intre alt-rock, hip-hop, reggae, ska si latin jazz. La sfarsitul anului 2005, “Two Shoes” obtinuse primul disc de platina, in timp ce “The Cat Empire” avea deja doua. In urmatorii ani, trupa a mai lansat alte doua albume, “Cities: The Cat Empire Project” (2006) si “So Many Nights” (2007), trecandu-si totodata in CV premiul pentru Cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America si Europa, precum si o aparitie in cadrul celebrului festival Glastonbury. Albumul “Cinema” a fost lansat in iunie 2010 si a marcat o noua etapa in evolutia trupei. Daca pana la acel moment The Cat Empire a experimentat cu orice stil la indemana, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, “Cinema” a adus trupei o noua voce, unica si personala, oferita de suma tuturor experientelor si experimentelor muzicale de pana la acel moment. “Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat in anul 2013. Celebri pentru show-urile lor energice in care improvizatia este la ordinea zilei, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte si aparitii in line-up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival.

Bilete: disponibile la doua categorii de pret, respectiv 80 si 130 de lei – pot fi fi achizitionate online de pe www.myticket.ro si iabilet.ro – din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, casa de bilete a Salii Palatului – din urmatoarele shop-uri: Corner Shop, OllieGang Shop, H Doi O Webshop Abonamentele achizitionate pentru festivalul B’ESTFEST Summer Camp pastrandu-si valabilitatea si pentru acest eveniment, fiind insa necesara preschimbarea lor in bilete. Pentru acest lucru, posesorii abonamentelor pot contacta direct membrii echipei Myticket.ro la numerele de telefon 0722 704 191 / 0720 245 383, sau la adresa de email office@myticket.ro.

Acreditari de presa Perioada de acreditare: 20 iunie – 21 iulie Cererile de acreditare se vor inregistra in apropierea evenimentului, exclusiv online, prin completarea formularului electronic prezent AICI. Pentru fiecare agentie de presa/publicatie/post radio – TV/website se pot trimite cereri de acreditare pentru maxim doua persoane, reporter si fotograf/cameraman. Vor fi luate in considerare doar cererile trimise in perioada mai sus mentionata, decizia finala legata de acreditari va fi luata alaturi de managementul artistului, aceasta urmand a fi comunicata ulterior pe adresa de e-mail a persoanei de contact. Numarul de acreditari este limitat, in sprijinul deciziei finale fiind necesara detalierea in formularul online, in limba engleza, a scopului pentru care este solicitata acreditarea, o scurta prezentare a publicatiei/postului, precum si mentionarea link-urilor catre orice materiale, stiri, articole etc. publicate despre evenimentul in cauza.

 

the cat empire_poster_final