Sus

Expozitia interactiva „Misterele Greciei Antice” se desfasoara in perioada 19 septembrie – 2 decembrie, la Iulius Mall din Timisoara (langa locul de joaca pentru copii) si va putea fi vizitata zilnic, intre orele orele 10:00 – 20:00.

„Misterele Greciei Antice” este cea de-a doua expozitie din seria History Hackers – un concept original Emagic, ce isi propune sa aduca in atentia celor mici istoria pe intelesul lor, fascinanta si mereu surprinzatoare.

Dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, expozitia va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational. Astfel, cei mici vor invata intr-un mod ludic despre Calul Troian, Acropolele, Labirintul Minoic, cariatide, atlanti sau teatre grecesti si vor putea participa la ateliere de scriere sau experimente stiintifice, toate avand scopul de a explica istoria pe intelesul copiilor.

Expozitia este deschisa in perioada 19 septembrie – 2 decembrie, zilnic, intre orele 10:00 -20:00, iar accesul se face pe baza de bilet ce va include vizitarea salilor precum si participarea la atelierele interactive. Pretul biletelor va fi 25 de lei pentru copii pana in 14 ani si 30 de lei pentru adulti. Pentru grupuri de minim 20 de copii, biletul va costa 20 de lei/copil, cu gratuitate pentru 2 insotitori.

Biletele vor putea fi achizitionate de la intrarea in expozitie, incepand cu data de 19 septembrie si, in curand, de pe www.eventim.ro. Programarile pentru grupuri se fac la numarul de telefon 0760241115 sau direct la intrarea expozitie, in programul de vizitare.

Dupa Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi si Brasov, proiectul History Hackers revine in Timisoara dupa ce prima expozitie a seriei, „Secretele Egiptului Antic”, s-a bucurat de succes printre participanti in toamna anului trecut.

Un concept original Emagic, „Misterele Greciei Antice” este organizata la Timisoara cu sustinerea Muzeului National al Banatului, Kathrein si Mahle.