Sus

Mark Knopfler aduce magia Dire Straits la Bucuresti,

Mark Knopfler, fondatorul, compozitorul, chitaristul si solistul trupei Dire Straits, se va afla pentru prima data in Romania pentru un concert ce va avea loc pe 25 aprilie 2013, la Sala Palatului din Bucuresti.

Despre: Unul dintre cei mai respectati chitaristi ai muzicii rock, Mark Knopfler este si astazi un veritabil etalon pentru fanii genului. Rasplatit cu un premiu Edison (Olanda) si unul Steiger (Germania) pentru realizarile remarcabile in muzica, Mark detine trei titluri onorifice de doctorand in muzica de la prestigioase universitati din Marea Britanie, fiind recunoscut pentru talentul si tehnica cu care isi manuieste chitara.

Tanar jurnalist, Mark si-a dat seama ca are mai multe de spus in muzica, alegand sa mearga pe acest drum inca de la inceputul anilor ’70, odata cu primele sale incercari de a pune bazele unei trupe. In aprilie 1977 a aparut Dire Straits, din componenta careia la acea vreme faceau parte Mark (voce si chitara), fratele sau, David Knopfler (chitara ritm si backing vocals), John Illslay (chitara bass si backing vocals) si Pick Withers (tobe si percutie). Stilul muzical al trupei era nascut dintr-un amestec de influente jazz, folk, blues care s-au cristalizat de-a lungul timpului intr-un roots-pub rock. Trupa a lansat 6 albume de studio, unul dintre cele mai cunoscute fiiind “Brothers in Arms”, lansat in 1985, care s-a vandut in peste 30 milioane de exemplare. De altfel, Dire Straits devenise la acea vreme una dintre cele mai cunoscute trupe din intreaga lume, cu un succes comercial impresionant, avand peste 120 de milioane de albume vandute la activ.  Printre cele mai cunoscute piese se numara “Sultans of Swing”, “Romeo and Juliet”, “Tunnel of Love”, “Private Investigations”, “Money for Nothing”, “Walk of Life”, “So Far Away”, “Your Latest Trick” sau “Brothers in Arms”, muzica trupei fiind rasplatita de-a lungul timpului cu nenumarate premii, printre care si patru trofee Grammy, trei Brit Awards si doua MTV Video Music Awards.

Dupa mai multe schimbari de componenta, trupa s-a destramat in 1995, Mark Knopfler continuandu-si drumul muzical, de aceasta data cu o cariera solo de succes, fiind totodata „sufletul si imaginea Dire Straits”. A lansat alte sapte albume si a inceput sa compuna inclusiv pentru filme, numele sau fiind prezent pe coloana sonora a unor productii cinematografice precum Local Hero (1983), Cal (1984) sau The Princess Bride (1987). A colaborat de-a lungul timpului cu nenumarati artisti printre care Eric Clapton, Bob Dylan, Bryan Ferry, Phil Lynott, Chet Atkins, The Chieftains, Emmylou Harris, Jools Holland, Steely Dan, Sonny Landreth si Van Morrison, fiind totodata producatorul unor albume semnate de Tina Turner, Bob Dylan sau Randy Newman. Muzician desavarsit, Mark Knopfler este considerat si astazi una dintre personalitatile cu adevarat remarcabile ale scenei muzicale internationale.

Biletele sunt disponibile la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 195, 285, 395 sau 595 de lei. Pot fi achizitionate:

– online, de pe www.Myticket.ro,

– sau de la urmatoarele puncte de vanzare:

– reteaua magazinelor Diverta

– magazinul Muzica ( Calea Victoriei Nr. 41-43)

– libraria Mihai Eminescu (Bd. Regina Elisabeta Nr. 16)

– casa de bilete a Salii Palatului (Strada Ion Câmpineanu Nr. 28)

Acreditari de presa:

In perioada 1-7 aprilie se primesc cererile de acreditare pentru concertul Mark Knopfler ce va avea loc pe 25 aprilie la Sala Palatului. Cererile de acreditare se vor trimite exclusiv online, prin completarea formularului electronic prezent  aici.

Pentru fiecare agentie de presa/publicatie/post radio – TV/website se pot trimite cereri de acreditare pentru maxim doua persoane, reporter si fotograf/cameraman. Vor fi luate in considerare doar cererile trimise in perioada mai sus mentionata, decizia finala legata de acreditari va fi luata alaturi de managementul artistului, aceasta urmand a fi comunicata ulterior pe adresa de e-mail a persoanei de contact.

Numarul de acreditari este limitat, in sprijinul deciziei finale fiind necesara detalierea in formularul online, in limba engleza, a scopului pentru care este solicitata acreditarea, o scurta prezentare a publicatiei/postului, precum si mentionarea link-urilor catre orice materiale, stiri, articole etc. publicate despre evenimentul in cauza.