Sus

Deep Purple 20 februarie // Sala Polivalenta, Bucuresti

Pionieri ai curentelor heavy metal si hard rock modern, membrii Deep Purple revin in Romania pentru un concert ce va avea loc pe 20 februarie 2014, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Accesul in cadrul Salii Polivalente se va face incepand cu ora 19:00, Grimus, prima trupa din program urmand sa urce pe scena incepand cu ora 20:00.

Despre: Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal si hard rock, alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple ramane si astazi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formata in 1968 de catre Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans si Ian Paice, reuniti initial sub numele de Roundabout si cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbari de nume si de componenta, reusind sa-si contureze identitatea muzicala spre inceputul anilor ’70, odata cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Au urmat Fireball si Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima pozitie in clasamentul britanic. Highway Star, Space Truckin’, Lazy si Smoke on the Water sunt doar cateva dintre piesele care aveau sa devina reprezentative pentru cariera trupei. Popularitatea crescanda la nivel international a adus trupei numeroase concerte in afara Regatului, inclusiv turnee programate in Statele Unite si Asia.” In ultimii ani, Deep Purple a continuat sa lanseze albume si sa concerteze in toata lumea, consolidandu-si pozitia de “legenda” a genurilor hard rock si heavy metal. De altfel, muzica trupei a influentat de-a lungul timpului numerosi alti artisti precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead si chiar “noul val” de heavy metal britanic: Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard. Biletele au preturi cuprinse intre 95 si 265 lei, in functie de distanta fata de scena: 265 de lei (locuri pe scaun), 200 lei (golden ring – in picioare), 185, 145, 120 de lei (locuri pe scaun), 115 lei (gazon – in picioare) si 95 lei (peluza, pe scaune). Acestea pot fi achizitionate: – online, de pe www.Myticket.ro, iabilet.ro – sau de la urmatoarele puncte de vanzare: –  reteaua magazinelor Diverta – magazinul Muzica ( Calea Victoriei Nr. 41-43) – libraria Mihai Eminescu (Bd. Regina Elisabeta Nr. 16) -casa de bilete a Salii Palatului (Strada Ion Câmpineanu Nr. 28) Acreditari de presa: Cererile de acreditare se vor inregistra in perioada 3 – 9  februarie, exclusiv online, prin completarea formularului electronic prezent AICI in perioada mai sus mentionata. Pentru fiecare agentie de presa/publicatie/post radio – TV/website se pot trimite cereri de acreditare pentru maxim doua persoane, reporter si fotograf/cameraman. Vor fi luate in considerare doar cererile trimise in perioada mai sus mentionata, decizia finala legata de acreditari va fi luata alaturi de managementul artistului, aceasta urmand a fi comunicata ulterior pe adresa de e-mail a persoanei de contact. Numarul de acreditari este limitat, in sprijinul deciziei finale fiind necesara detalierea in formularul online, in limba engleza, a scopului pentru care este solicitata acreditarea, o scurta prezentare a publicatiei/postului, precum si mentionarea link-urilor catre orice materiale, stiri, articole etc. publicate despre evenimentul in cauza.