Sus

AWAKE Festival participa la cel mai mare eveniment caritabil al anului

Pe 7 decembrie a avut loc ce-a de a 17-a editie a Galei Festivalului Brazilor de Craciun, cel mai mare eveniment caritabil din Romania organizat de ONG-ul Salvati Copiii. Printre brazii licitati in acest an s-a numarat si bradul Little Galaxy, creat de Stefan Cretu pentru AWAKE Festival. La finalul galei a fost stransa suma record de 673.700 de euro, bani ce vor fi investiti in programele organizatiei de prevenire a abandonului scolar, (re)integrarea scolara sau oferirea de servicii de educatie prescolara pentru copiii din mediile socio-economice vulnerabile.

Little Galaxy

„Legenda spune ca, atunci cand s-a nascut Iisus, pomii au venit la Betlehem pentru a-i aduce daruri. Doar bradul nu avea nimic de dăruit, dar un inger i-a asezat pe crengi miile de stele de pe cer.” De aici incepe si povestea Little Galaxy. Bradul este creat dintr-o structura metalica ce pastreza silueta pomului de Craciun, iar in interior gazduieste chiar stelele din legenda. Construite în forma de pentagrama (Steaua Vietii), acestea aduc lumina intr-un mod ingenios, avand un mecanism cu aproximativ 30 de rotatii pe minunt, fiecare dintre cele cinci colturi ale stelelor miscandu-se independent unul fata de celalalt. Este miscarea care aduce lumina, bradul transformandu-se astfel intr-o mica galaxie din care izvorasc viata si speranta.

In realizarea bradului, autorul Stefan Cretu a folosit metal, piatra și aluminiu, materiale pe care le cunoaste si le intelege, construind o constelatie animata de efectul cinetic.Stefan Cretu este unul dintre castigatorii primului concurs de instalatii de arta contemporana desfasurat anul acesta in cadrul festivalului Awake.

Stefan Cretu

 

Prin crearea micii galaxii, AWAKE Festival se alatură misiunii Salvați Copiii România de a asigura educație copiiilor din medii vulnerabile și să continue tradiția spațiului în care a luat naștere, minunatul domeniu al Castelului Teleki din Gornești, care a fost timp de secole un centru al culturii și al artelor, un loc care a prețuit educația.

Credit poze: Salvati Copiii Romania